A téli időszakban igazán jól esik egy finom sütőtök. A sütőtök krémleves szintén egy gyorsan elkészíthető étel, amit hidegen és melegen egyaránt lehet fogyasztani.
Sütőtök krémleves:
- 1 normál méretű tök (kb. 1-1,5 kg)
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors
- ízlés szerint 2 gerezd fokhagyma
- cukor
- csipet curry
A tököt megpucolom, kockára vágom. A vöröshagymát egy kis olajon megdinsztelem és hozzáteszem a tököt. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, közben ízesítem sóval, borssal, cukorral, curryval és fokhagymával. Főzöm amíg puha nem lesz. Utána összeturmixolom, ha szükséges tejszínnel sűritem, de tejszín nélkül is nagyon finom.
Tálaláskor piritott szotyival megszórom.