Édesanyám jól bevált almás pite receptjét osztom meg Veletek. Kimondottan jó ízű, állagú és eddig még mindenki agyondicsérte, ha kapott belőle:)

Almás pite recept:

  • 20 dkg margarin
  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 kis tejföl
  • 1 kiskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2 kg alma
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 3 evőkanál daráltdió
  • 1 evőkanál fahéj
  • 1 citrom leve és a héja

A margarint, cukrot és a tojássárgáját habosra keverem. Hozzáadom a lisztet, sütőport, sót és a tejfölt. Ezeket össze kell dolgozni és 1-2 órát hűvös helyen pihentetni.

Almát hámozom, kimagozom és lereszelem. 10 percig állni hagyom és jól kinyomkodom a levét. Ezután párolom. Keverjük hozzá a cukrot ( 1 evőkanál), a citrom reszelt héját és a levét valamint a fahájat.

A tésztát felezem és kinyújtom a tepsi méretéhez igazítva. Zsemlemorzsával megszórom az alját, beleteszem a tésztát és megszórom dióval. Ráteszem az almát utána a tészta másik felét. Kenjük meg tojásfehérjével és közepes lángon megsütjük. Kb 30 perc.

Szerző: zippogyújtó  2010.02.17. 21:17 Szólj hozzá!

Címkék: alma gyümölcs süti sütés zsemlemorzsa margarin

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr431767420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása