Elsőre talán bonyolultnak tűnik ez a recept, de igazából a kezdő szakácsok is nyugodtan neki állhatnak.
Almás rácsos recept
- 80 dkg alma
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 10-20 dkg cukor (ízlés szerint)
- 1 sütőpor
- 1 tojás
- kevés tej vagy tejföl
- fahéj
- prézli
Lisztet, margarint, 1 evőkanál cukrot, 1 cs. sütőport, 1 tojást összemorzsolunk. Ezután hozzáadunk annyi tejfölt, hogy összeálljon. A tésztát ketté vesszük, az egyik felét vékonyra nyújtjuk akkorára mint a tepsi. Beletesszük és prézlit szórunk rá.
Az almát lereszeljük kevés fahéjat szórunk rá, cukorral édesítjük. Összeforraljuk és a levéből kicsavarva a tésztán elosztjuk. A tészta másik feléből kis kigyókat gyúrunk és azt rácsszerüen elrendezzük a tetején. Ezután sütőbe tesszük.