Elsőre talán bonyolultnak tűnik ez a recept, de igazából a kezdő szakácsok is nyugodtan neki állhatnak.

Almás rácsos recept

  • 80 dkg alma
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 10-20 dkg cukor (ízlés szerint)
  • 1 sütőpor
  • 1 tojás
  • kevés tej vagy tejföl
  • fahéj
  • prézli

Lisztet, margarint, 1 evőkanál cukrot, 1 cs. sütőport, 1 tojást összemorzsolunk. Ezután hozzáadunk annyi tejfölt, hogy összeálljon. A tésztát ketté vesszük, az egyik felét vékonyra nyújtjuk akkorára mint a tepsi. Beletesszük és prézlit szórunk rá.

Az almát lereszeljük kevés fahéjat szórunk rá, cukorral édesítjük. Összeforraljuk és a levéből kicsavarva a tésztán elosztjuk. A tészta másik feléből kis kigyókat gyúrunk és azt rácsszerüen elrendezzük a tetején. Ezután sütőbe tesszük.

Szerző: zippogyújtó  2010.03.25. 21:43 Szólj hozzá!

Címkék: alma gyümölcs süti tojás sütés margarin gyümölcsös étel

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr1001869014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása