Kaptunk egy receptet egy ismerősünktől, és mivel szeretjük a hagyományos ízvilágot egyből elkészítettük. Nagyon laktatós és bármikor el lehet készíteni. Az elkészítési ideje kb. másfél óra, de biztos a siker, ezt garantálom!
Hagymás, juhtúrós krumpli recept:
- 8 közepes méretű krumpli (kb. 1 kg)
- 30 dkg bacon szalonna
- 3 közepes fej lilahagyma
- 25 dkg juhtúró
- reszelt trappista
- só
A krumplit héjában megfőzzük. A jénai aljára bacon szalonnát teszünk, a maradék szalonnát pedig feldaraboljuk. A szalonnát elkezdem kisütni és amikor elkezdi engedni a zsírját hozzáadjuk a darabolt lilahagymát. Fonnyasztásig piritjuk. A krumplit karikára vágjuk és két részre osztjuk. A jénai aljára tett baconra tesszük a fél adag krumplit, majd a juhtúrót utána a baconös hagymát, majd a másik fél adag krumplit. Reszelt sajttal megszórjuk és betesszük a sütőbe lefedve kb. 45-50 percre.