Kaptunk egy receptet egy ismerősünktől, és mivel szeretjük a hagyományos ízvilágot egyből elkészítettük. Nagyon laktatós és bármikor el lehet készíteni. Az elkészítési ideje kb. másfél óra, de biztos a siker, ezt garantálom!

Hagymás, juhtúrós krumpli recept:

  • 8 közepes méretű krumpli (kb. 1 kg)
  • 30 dkg bacon szalonna
  • 3 közepes fej lilahagyma
  • 25 dkg juhtúró
  • reszelt trappista

A krumplit héjában megfőzzük. A jénai aljára bacon szalonnát teszünk, a maradék szalonnát pedig feldaraboljuk. A szalonnát elkezdem kisütni és amikor elkezdi engedni a zsírját hozzáadjuk a darabolt lilahagymát. Fonnyasztásig piritjuk. A krumplit karikára vágjuk és két részre osztjuk. A jénai aljára tett baconra tesszük a fél adag krumplit, majd a juhtúrót utána a baconös hagymát, majd a másik fél adag krumplit. Reszelt sajttal megszórjuk és betesszük a sütőbe lefedve kb. 45-50 percre.

Szerző: zippogyújtó  2010.06.02. 22:08 Szólj hozzá!

Címkék: burgonya vöröshagyma túró sajt sütés szalonna

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr22052115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása