A magyar étkezési kultúrából valahogy kikopott a hal fogyasztása. Pedig nagyon egészséges, könnyen emészthető ráadásul gyorsan megvan. Ennél a receptnél inkább a tengeri halat javaslom, de persze el lehet készíteni hazai halból is.

Fűszeres-gyümölcsös halfalatok recept:

  • 65 dkg fehér halhús
  • 4 sárgabarack
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 cm friss gyömbér
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 rúd fahéj
  • 1-1 kávéskanál sáfrány és marokkói fűszerkeverék
  • 15 dkg kimagozott fekete olajbogyó
  • 1 csokor petrezselyem
  • őrölt bors

  •  

A barackokat félbevágjuk, kimagozzuk, a hagymát, a fokhagymát és a gyömbért finomra vágjuk, majd serpenyőben, forró olajban átforgatjuk. Hozzáadjuk a fahéjat, a sáfrányt, az olajbogyót és a finomra vágott petrezselymet. Jól összekeverjük, és 5 percig kislángon kevergetjük, majd tűzálló tálba öntjük. Beletesszük a feldarabolt vagy mélyhűtött esetén felengedett – halhúst és a sárgabarackot, megsózzuk, megborsozzuk, dupla alufóliával befedjük a tálat, és 35 percre forró sütőbe toljuk. Főtt burgonyát adhatunk mellé.

Szerző: zippogyújtó  2010.03.02. 21:32 Szólj hozzá!

Címkék: hal vöröshagyma olajbogyó gyors étel

A bejegyzés trackback címe:

https://bodza-lekvar.blog.hu/api/trackback/id/tr51804147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása